Bucătăria – cuibul poveştilor de la cină şi al bunătăţilor proaspăt scoase din cuptor. Ştim că micile momente de acest fel compun farmecul vieţii, poate de aceea e şi important să le plasezi cu grijă în cel mai potrivit decor. Suntem aici să trasăm împreună schiţa acestui spaţiu din casa ta. Credem că utilul poate face pace cu plăcutul, pentru că nu doar gustul, ci şi privirea merită alintată în bucătăria ta.
Ţi-am pregătit 5 paşi prin care să îţi pui ideile în ordine. Urmându-i, poţi stabili singur nevoile pe care i le asociezi bucătăriei perfecte, din punct de vedere practic şi vizual.
1. Culoarea mobilierului
Spune-ne ce nuanţă preferi pentru bucătăria ta, ca să îţi spunem ce atmosferă vei crea în ea. Culorile nu influenţează doar aspectul încăperii pe care o îmbracă, ci o împodobesc cu personalitate. Nuanţele neutre induc linişte şi calm, iar cele puternice, saturate, aduc dinamism în locuinţa ta. Dar înainte de a alege culorile bucătăriei tale, nu uita să analizezi spaţiul în care urmează să o plasezi. Într-o încăpere mică, tonurile deschise sunt mai potrivite – creează iluzia de spaţiu larg. Regula rămâne valabilă şi în cazul încăperilor care nu beneficiază de multă lumină. Un mobilier de culoare închisă aflat într-o cameră care nu se bucură de ferestre generoase va accentua aspectul de spaţiu limitat.
2. Stilul vizual
Te vezi pregătind prânzul într-o bucătărie tradiţională sau, mai degrabă, în una cu design modern? Există o varietate de opţiuni care îţi susţin decizia. Stilul modern e asociat adesea cu finisajele lucioase, iar cei care preferă stilul clasic se îndreaptă adesea spre finisajul mat. În privinţa materialelor, poţi merge pe varianta plăcilor melaminate sau, poate, lemnul masiv e mai potrivit în viziunea ta. Dacă îţi este greu să pui cap la cap toate detaliile, aici (https://bucatariicangur.ro/pret-bucatarii/) poţi configura mai uşor bucătăria ta.
3. Dimensiunea potrivită
În funcţie de spaţiul de care dispui pentru viitoare ta bucătărie, poţi trasa şi dimensiunile pe care aceasta le va avea. Pentru un apartament intim, o bucătărie amplasată pe un singur perete poate fi tot ce ai nevoie. Poate nu e valabil acelaşi lucru dacă locuieşti la casă, unde o bucătărie care se întinde pe doi sau trei pereţi e mai potrivită pentru spaţiul de care are nevoie familia ta. Numărul de electrocasnice de care ai nevoie devine şi el factor de decizie. S-ar putea să ai nevoie de o bucătărie mai mare dacă vrei să integrezi şi frigiderul, şi maşina de spălat vase în ea.
4. Organizarea compartimentelor
Mai mult decât orice altă încăpere, bucătăria trebuie să fie practică. Prin urmare, să gândeşti din timp felul în care compartimentezi mobila s-ar putea să fie o idee bună. Asigură-te, întâi de toate, că vei avea acces uşor la electrocasnice chiar şi atunci când se află mai multe persoane în zona de gătit. Speciliştii în design recomandă trasarea unui triunghi imaginar între cele trei zone importante din bucătărie: chiuveta, plita şi frigiderul. În acest fel, spaţiul dintre acestea rămâne suficient de mare încât accesul la ele să fie asigurat.
5. Insula de bucătărie
Plasarea unui corp de mobilier în mijlocul încăperii este o tendinţă întâlnită tot mai des. Este, de altfel, bine întemeiată din moment ce bucătăria nu mai are de multă vreme doar rol utilitar, ci a devenit şi spaţiu de socializare. Insula de bucătărie poate deveni, astfel, loc de şedere pentru membrii familiei adunaţi la poveşti sau chiar pentru invitaţii care se pot relaxa în timp ce se pregăteşte cina. Pentru cei care vor să extindă, însă, zona de lucru, insula de bucătărie poate găzdui chiuveta sau poate încorpora frigiderul, asigurând astfel triunghiul practic pe care l-am amintit în punctul anterior.
Ai ajuns cu 5 paşi mai aproape de bucătăria perfectă. E simplu să faci alegerile corecte atunci când urmezi traseul potrivit. Acum că planul e gata, Bucătăriile Cangur te ajută să îl duci la îndeplinire. Hai să începem povestea casei tale – la o cină tihnită, în bucătăria visată, începe drumul spre un cămin fericit.